Oko

Čočková polévka

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla čočková polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
100 g čočky, cibule, sušená paprika, hladká mouka, mletý pepř, sůl, polévkové koření, česnek, jemné párky, olej

Postup přípravy:
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce s vodou, uvedeme do varu a vaříme do měkka.

Na rozpáleném oleji osmahneme do růžova nadrobno pokrájenou cibulku, přisypeme mouku, zamícháme, osolíme, opepříme mletým pepřem a za stálého míchání přilijeme 3/4 litru vody. Uvedeme do varu a vaříme pozvolna asi 20 minut.

Ke konci vaření přidáme uvařenou čočku, najemno nakrájené párky a nakonec dochutíme podle vaší chuti.


Další články

Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Pyré z hrušek uložíme na suchém místě.
Banánové smoothie s kokosovým mlékem chutná vychlazené.
Špenátová polévka s noky které necháme povařit.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Banánový dezert ozdobíme šlehačkou.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Grepovou marmeládu vaříme asi 30 minut.
Originální italský recept na zeleninovou polévku minestrone doplněnou kouskem mozzarelly.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Malinový džem nalijeme do sklenic.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Frankfurtská polévka chutná s pečivem.

Čočková polévka má v misce či talíři svoji typickou chuť a vůni. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i jako předstupeň k dalšímu chodu oběda.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů