Oko

Zelňačka z uzených žeber

Na přípravu jídla zelňačka z uzených žeber budeme potřebovat:
uzená žebra, klobása, balíček kysaného zelí, brambory, 3 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, mletá červená paprika, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, hladká mouka a máslo na jíšku, kelímek smetany

Postup přípravy:
Do většího hrnce vložíme uzená žebra a zalijeme dostatečným množstvím vody. Přidáme kysané zelí i s nálevem a vše v hrnci uvedeme do varu a vaříme, až maso změkne. Poté vyjmeme žebra, přidáme koření, stroužky česneku a pokračujeme ve vaření do změknutí zelí.

Ze žeber obereme maso a přidáme ho do polévky.

Vedle si ve druhém hrnci uvaříme oškrábané a na kostky nakrájené brambory a v dalším kastrůlku si z mouky a másla připravíme růžovou jíšku.

Uvařené brambory přidáme do polévky, dále přidáme také na plátky pokrájenou klobásu a ještě chvíli povaříme. Poté zelňačku zahustíme jíškou, necháme provařit. Nakonec ji dochutíme solí a zjemníme smetanou.


Další články

Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut provařit.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Údolí králů v Egyptě je pohřebiště egyptských vládců.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Cookovy ostrovy jsou ráj květin.
Brazilská polévka se připravuje z hovězího masa.
Město Sankt Peterburg bylo založeno na vrcholu moci dynastie Romanovců a někdy bývá nazýváno Benátky severu.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Koroptev polní patřila k obrázku úrodných evropských rovin.
Zelí se pěstuje po celém území Evropy.
Žebra na medu který necháme zkaramelizovat.

Zelňačka z uzených žeber rozvoní kuchyni svojí vůní a potěší chuťové buňky strávníků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů