Na přípravu receptu kakaové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem budeme potřebovat:
Těsto: 25 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 15 dkg másla, 1 vejce, citronová kůra, 2 polévkové lžíce kakaa
Krém: 250 g tvarohu, 100 g másla, 1,5 balíčku vanilkového pudinku, 120 g moučkového cukru, 150 g čerstvých malin, 500 ml mléka
želatina v prášku
ovoce na ozdobení: maliny, borůvky, rybíz
Postup přípravy:
Smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterých vypracujeme hladké těsto a dáme ho odležet na půl hodiny do lednice.
Těsto poté naplníme do vymazaných košíčků a pečeme je v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Připravíme si krém: nejprve uvaříme z mléka a pudinků hustý pudink, který necháme vychladout.
Mezitím si ušleháme tvaroh s povoleným máslem a cukrem, poté vmícháme pudink a nakonec maliny, vložíme do lednice, kde necháme krém chvíli vychladit.
Poté pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem košíčky, ozdobíme je drobným ovocem a polijeme želatinou, kterou uvaříme v 0,25 litru vody s 1 polévkovou lžicí cukru.
Další články
Košíčky s tvarohovým krémem a banánem můžeme ještě posypat zdobením.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Košíčky plněné ořechovou náplní ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Cuketový koláč s čokoládou by měl být uvnitř trochu lepivý.
Slepovaná linecká kolečka slepujeme marmeládou.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Linecká srdíčka upečeme do růžova.
Košíčky plněné pudinkovým krémem ozdobíme kousky ovoce.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Linecké košíčky plníme krémem.
Prakticky využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Kakaové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.