Na přípravu jídla cuketový koláč s čokoládou budeme potřebovat:
400 g cukety, 1,5 dl oleje, 1 lžička mleté skořice, 100 g tyčinka Margot, 350 g cukru krupice, 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, čokoládová poleva, tuk na vymazání, kokos na vysypání
Postup přípravy: Cuketu oloupeme a nastrouháme. Najemno nastrouháme také Margotku.
Vejce s cukrem utřeme do pěny a postupně vyšleháme s olejem. Za stálého míchání přidáváme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici a vanilkový cukr. Nakonec přidáme nastrouhanou cuketu a Margot čokoládu a zlehka promícháme.
Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby, ve které koláč pečeme zhruba 35 minut dozlatova. Uvnitř by měl být měkkoučký a trochu lepivý.
Koláč necháme trochu vychladnout, cikcak ho pocákáme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Další články
Cuketa plněná sýrem a šunkou nakrájenou na plátky.
Vylisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Buchty s tvarohem pečeme přibližně 25 minut.
Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Cuketový koláč s tvarohem necháme vychladnout.
Špagety se špenátem a slaninou na kostičky.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Slaný cuketový koláč necháme zapéct.
Cvičení na ploché nohy, střídejte postavení na špičky a na paty.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Bílé zelí se jako kulturní rostlina objevilo přibližně před pěti tisíci lety.
Cuketový koláč s čokoládou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.