Na přípravu receptu košíčky plněné ořechovou náplní budeme potřebovat:
Těsto na přípravu košíčků: 23 dkg hladké mouky, 12 dkg Hery, 10 dkg moučkového cukru, 3 žloutky ze slepičích vajec
Na ořechovou náplň: 15 dkg cukru krupice, 15 dkg piškotů, 15 dkg nasekaných vlašských ořechů, 250 ml mléka, tuzemský nebo tresť, čokoládu na vaření
Postup přípravy:
Suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme košíčky, naplníme je náplní a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu asi 180 °C dozlatova.
Náplň: Mléko a cukr svaříme, přidáme nahrubo nadrcené piškoty, nasekané vlašské ořechy a tuzemský nebo tresť, vznikne nám tak hustší kaše, kterou necháme vychladnout a použijeme k naplnění košíčků.
Nakonec pomažeme horní část košíčků čokoládou a ozdobíme například barevnou rýží nebo polovinou vlašského ořechu.
Další články
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Salát z rukoly s medovou zálivkou pokapeme až před konzumací.
Medová roláda je pocukrovaná.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Medovky
Košíčky plněné ořechovou náplní příjemně rozvoní dům či byt atmosférou vánočního času.