Na přípravu receptu linecká srdíčka budeme potřebovat:
230 g hladké mouky, 150 g másla, 40 g kandovaného cukru, 110 g cukru, 80 g marmelády, 3 vaječné žloutky, (1 vaječný bílek na potření)
Postup přípravy:
Smícháme si studené máslo s moukou, obyčejným cukrem a vaječnými žloutky a vypracujeme těsto.
Z hotového těsta vyválíme plát o tloušťce 4 mm.
Z plátu těsta vykrajujeme formičkami srdíčka, vždy polovina z celkového počtu musí mít navíc vykrojené další menší srdíčko vevnitř.
Srdíčka upečeme do růžova v předem vyhřáté troubě. Upečená srdíčka necháme vychladnout a slepujeme vždy spodní a vrchní (vykrojenou) část marmeládou.
Nakonec linecká srdíčka namažeme bílkem a posypeme kandovaným cukrem.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Pracny s ořechy necháme nakonec alespoň 4 dny rozležet.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Oříškové pracny obalujeme v cukru.
Slepovaná linecká kolečka slepujeme marmeládou.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Kokosky z bílků nakonec dopečeme.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkou.
Linecká srdíčka rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.