Oko

Fazolová polévka s uzeným masem

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla fazolová polévka s uzeným masem budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství surovin na přípravu 4 litrů polévky: 1 kg uzených žeber, fazole (přes noc je namočíme), celer, mrkev, petržel, 4 stroužky česneku, cibule, 1 rajský protlak, mletý pepř, kmín, 1 lžička vegety, sůl, mouka na zahuštění, feferonka

Postup přípravy:
Uzená žebra vložíme do vody, uvedeme do varu a pomalu vaříme.

Fazole slijeme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme koření, uvedeme do varu a vaříme. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme téměř doměkka.

Žebra obereme a maso i se scezeným vývarem přilijeme k fazolím.

Na pánvičce s trochou rozpáleného tuku necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek, přilijeme rajský protlak a vlijeme do polévky.

Nakonec polévku zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, aby se spojily chutě.


Další články

Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Domácí pařížská šlehačka z mixeru.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Domácí gulášová polévka kterou na závěr dochutíme a dosolíme.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Černé fazole podáváme jako přílohu.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Bramborový guláš s párkem do kterého přidáme prolisovaný česnek.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Čočková polévka s párky.

Fazolová polévka s uzeným masem má v misce i na talíři svoji typickou vůni a chuť. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i součást několika chodů.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů