Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla brokolicová polévka se smetanou budeme potřebovat tyto suroviny:
1 cibule, 2 lžíce másla, 500 g brokolice rozebrané na růžičky, 3 střední brambory, 1 litr drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany, chlebové krutony
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno a na malém plameni osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme brokolici a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké. Potom polévku rozmixujeme na jemný krém, přidáme kelímek smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě krátce necháme projít varem.
Při podávání na talíři ozdobíme krutony.
Další články
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Frankfurtská polévka chutná s pečivem.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Malinový džem nalijeme do sklenic.
Pyré z hrušek uložíme na suchém místě.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Banánové smoothie s kokosovým mlékem chutná vychlazené.
Špenátová polévka s noky které necháme povařit.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Čočková polévka s párky.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Brokolicová polévka se smetanou má v misce či talíři svoji typickou chuť a vůni. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i jako předstupeň k dalšímu chodu.