Oko

Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu

Recepty na jídla z medu.

Na přípravu jídla pikantní medová omáčka ke grilovanému masu budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 200 g medu, 400 g nasitých červených paprik, 4 stroužky česneku, 1 větší chilli paprička, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, sůl, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy:
Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Omyté masité červené papriky omyjeme, odstraníme z nich jadřince a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, chilli papričku, 3-4 stroužky prolisovaného česneku a sůl podle vaší individuální chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním medovou omáčku vychladíme.

Pikantní medovou omáčku podáváme ke grilovanému a pečenému masu.


Další články

Cuketová omáčka na špagety kterou nalijeme do vyhřátých sklenic.
Medová koule naplněná nugátem a pokapaná čokoládou.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Sitatunga je známa též jako antilopa nebo lesoň bahenní.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Medové sušenky pečeme, až začnou jejich okraje hnědnout.
Thajská medová omáčka

Pikantní medová omáčka je recept na jídlo, které naplní stůl radostí ze své chuti.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů