Oko

Pikantní čočkový hrnec

Recepty brazilské kuchyně.

Na přípravu jídla pikantní čočkový hrnec budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 1 cibule (asi 200 g), 100 g prorostlé slaniny, 250 g červené čočky, 2 zelené chilli papričky, 1 malý ananas, několik kousků šafránu, 2 lžíce oleje, 1 litr masového vývaru z kostky, 250 g brambor, polovina lžičky kurkumy, mletý pepř, sůl, po 2 lžicích pomerančové a citronové šťávy

Postup přípravy:
Cibuli oloupeme a společně se slaninou nadrobno pokrájíme. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme na kolečka. Čočku dáme do síta, propláchneme a necháme okapat. Ananas očistíme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a dužinu nakrájíme na centimetrové kousky.

Cibuli a slaninu osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme kolečka chilli, vývar, šafrán a čočku a vaříme cca 20 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky. Asi 10 minut před dovařením vývaru přidáme brambory a dovaříme doměkka. Nakonec přidáme ananas s kurkumou, citronovou a pomerančovou šťávu, sůl a mletý pepř.


Další články

Patizon plněný mletým masem pečeme asi 20 minut.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Řepkový olej a zdraví díky jeho složení.
Kaštany jsou jedlé a sklízí se v říjnu.
Špenát zapečený s těstovinami ve vyhřáté troubě.
Brazilská feijoáda ozdobená plátkem pomeranče.
Špenát obsahuje vitamíny a má své místo v kuchyni.
Kladivo Thorovo se vyznačuje vysokou hmotností.
Ruka se skládá z 29 kostí.
Patizonový salát můžeme ozdobit petrželkou.
Hovězí jazyk na smetaně podáváme s bramborovou kaší.
Krabí ragú

Pikantní čočkový hrnec je recept na jídlo, které zaplní tabuli radostí z exotických chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů