Oko

Pařížské rohlíčky recept

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu pařížské rohlíčky budeme potřebovat:
Těsto: 200 g mletých ořechů, 300 g cukru moučka, 4 vaječné bílky, 2 lžíce hrubé mouky
Krém: 250 g másla, 3 vejce, 220 g cukru moučka, čokoládu na vaření
čokoládovou polevu

Postup přípravy: Těsto: K bílkům přisypeme cukr moučka a nad párou šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku. Na plech stříkáme malé rohlíčky. Upečeme.

Krém: Nad párou šleháme do zhoustnutí vejce a cukr moučka. Poté vmícháme změklou čokoládu a přidáme utřené máslo (až krém vychladne). Krém necháme vychladnout a pomocí zdobičky naneseme na upečené rohlíčky.

Když krém ztuhne, rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě.

Pařížské rohlíčky připravujeme s dostatečným předstihem a necháme je odležet.


Další články a recepty

Na pařížské tyčinky s bílkovou polevou budeme potřebovat mírně vyhřátou troubu.
Hotové medové dortíčky ozdobíme včelkami z marcipánu a mandlí.
Lahodné vanilkové rohlíčky jsou krátce po upečení velmi křehké.
Na plechu upečené vanilkové rohlíčky ze sádla se obalují ve směsi cukrů.
Z hmoty vytvarujeme medovníkové kuličky ze salka a obalujeme je v drobečcích.
Nepečené medovníkové kuličky vkládáme do košíčků z papíru.
Upečené kokosové rohlíčky pocukrujeme.
Opečené medové placky potřeme ochuceným tvarohem.
Kvalitní domácí pařížská šlehačka, jejíž přípravě se věnuje patřičná péče, tvoří základ mnoha pokrmů.
Čokoládovou polevou ozdobené medové řezy podáváme se šlehačkou.
Na vánoční pečení kokosek s tvarohem použijeme měkký tvaroh.
Sledké srdce vánočních nepečených ořechových kuliček se obalí.
Upečený koláč s jablky a pudinkem krásně voní.

Pařížské rohlíčky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Pařížské rohlíčky a sváteční dny v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.

Upečené vánoční pudinkové rohlíčky na koncích namočíme.

Pařížské placičky poléváme po upečení a vychladnutí ze spodu čokoládovou polevou.

Recept na sněhové pusinky s krémem a čerstvým ovocem podáváme po posypání moučkovým cukrem.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů