Na přípravu receptu pařížské tyčinky s bílkovou polevou budeme potřebovat:
1 vaječný bílek, 1 vejce, 10 dkg cukru moučky, 14 dkg cukru krupice, 24 dkg másla, 44 dkg hladké mouky, 14 dkg strouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy:
Vypracujeme těsto a vytvoříme z něj delší šišku. Vaječný bílek, šťávu a cukr vyšleháme do husté pěny. Těsto rozválíme do pásu o tloušťce asi půl centimetru, který potřeme bílkovou pěnou. Nakrájíme tyčinky, které pečeme dorůžova v mírně předehřáté troubě.
Další články
Kokosové věnečky s marmeládou máčíme v čokoládové polevě.
Medovníkové kuličky skladujeme v chládku.
Cuketová buchta s polevou je posypaná strouhaným kokosem.
Pracny z tatranek obalíme ve sladkém cukru.
Vanilkové rohlíčky jsou po upečení křehké.
Měkké pracny jsou křehké.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Pusinky z bílků dáme spíše jen sušit.
Domácí pařížská šlehačka se hodí k přípravě dalších pokrmů.
Vánoční tatrankové kuličky necháme v ledničce ztuhnout.
Mandlové sušenky cca 10 minut pečeme.
Šalvěj lékařská má pyskaté koruny v ústí s věnečkem chlupů.
Kokosové kuličky s mandlí uprostřed.
Kokosky z bílků pečeme čtvrt hodiny.
Pařížské tyčinky s bílkovou polevou provoní svojí příjemnou sladkou vůní byt či dům prosincovou atmosférou vánočního času.