Oko

Medové placky

Recepty na jídla z medu.

Na přípravu jídla medové placky budeme potřebovat:
4 vejce, 4 lžíce medu, 160 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 260 g hladké mouky, 100 ml vody, špetka soli

Postup přípravy:
Celá vejce krátce rozšleháme. Když jsou vejce napěněná, přidáme med, cukr a opět prošleháme, tentokrát důkladně. Pak všleháme se sodou rozmíchanou vodu a nakonec přidáme mouku se solí. Šleháme tak dlouho, až vznikne zcela hladké těsto, které necháme 5-10 minut odpočinout. Těsto by mělo být tekuté, ale hustější než na palačinky.

Pánev s nepřilnavým povrchem necháme zahřát a malou naběračkou nalijeme těsto. Až je na placce velké množství bublinek a okraje lehce zlátnou, otočíme ji a opečeme také z druhé strany.

Hotové medové placky potíráme při podávání jogurtem, ochuceným tvarohem nebo marmeládou.


Další články

Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Švestky pochází z přední Asie.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Jak dlouho vařit křepelčí vejce, 1,5-5 minut.
Vlašské ořechy obsahují tuky a přesto prospívají zdraví.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Medové sušenky pečeme, až začnou jejich okraje hnědnout.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů