Na přípravu receptu pařížské placičky budeme potřebovat:
1/8 litru šlehačky, 30 dkg mandlí, 30 dkg pomerančové kůry, 15 dkg cukru, lžíci bramborové moučky Solamyl
Postup přípravy: V hrnečku si rozmícháme smetanu, bramborovou moučku Solamyl, cukr a 2/3 mandlí a pomerančové kůry nakrájené na hrubé nudličky. Vše necháme za stálého míchání zhoustnout v páře. Pak vmícháme zbylou třetinu mandlí a pomerančové kůry. Na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech roztíráme koláčky o průměru 6 až 8 centimetrů. Vložíme do vyhřáté trouby a když se pařížské placičky trochu zapečou, vyndáme je, znovu urovnáme a vrátíme je ještě dopéct. Upečené pařížské placičky necháme vychladnout a studené poléváme ze spodní strany čokoládovou polevou.
Další články a recepty
Historické a kulturní pařížské památky vítají každoročně miliony návštěvníků.
Na ořechové pracny budeme potřebovat formičky.
Lisovaný ořechový olej se získává z jeder vlašských ořechů.
Hotová moka kolečka se máčí do bílé čokolády.
Kakaová domácí pařížská šlehačka se nakonec vyšlehá jako normální šlehačka.
Po dohotovení medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Lahodné banánové kuličky se však nevyznačují příliš dlouhou dobu trvanlivosti.
Růžičkové brokolicové placičky se sýrem osmažíme dozlatova.
Smažené patizonové placičky podáváme s bramborami.
Vyšlehané ořechové pusinky z bílku spíše jen zvolna sušíme.
Na kokosové kuličky potřebujeme mletý kokos, mandle a kondenzované mléko.
Malé cuketové placičky se sýrem se zahustí stouhankou.
Vločkovo ořechové tyčinky upečené ve vyhřáté troubě.
Pařížské placičky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodovou vánoční atmosféru. Pařížské placičky a sváteční období před koncem roku k sobě patří.
Ořechové kupičky dáme do ledničky ztuhnout.
Vánoční ovesníčky upečeme dorůžova.
Recept na vánoční oválky se hodí jako inspirace před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.