Oko

Pařížské placičky recept

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu pařížské placičky budeme potřebovat:
1/8 litru šlehačky, 30 dkg mandlí, 30 dkg pomerančové kůry, 15 dkg cukru, lžíci bramborové moučky Solamyl

Postup přípravy: V hrnečku si rozmícháme smetanu, bramborovou moučku Solamyl, cukr a 2/3 mandlí a pomerančové kůry nakrájené na hrubé nudličky. Vše necháme za stálého míchání zhoustnout v páře. Pak vmícháme zbylou třetinu mandlí a pomerančové kůry. Na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech roztíráme koláčky o průměru 6 až 8 centimetrů. Vložíme do vyhřáté trouby a když se pařížské placičky trochu zapečou, vyndáme je, znovu urovnáme a vrátíme je ještě dopéct. Upečené pařížské placičky necháme vychladnout a studené poléváme ze spodní strany čokoládovou polevou.


Další články a recepty

Historické a kulturní pařížské památky vítají každoročně miliony návštěvníků.
Na ořechové pracny budeme potřebovat formičky.
Lisovaný ořechový olej se získává z jeder vlašských ořechů.
Hotová moka kolečka se máčí do bílé čokolády.
Kakaová domácí pařížská šlehačka se nakonec vyšlehá jako normální šlehačka.
Po dohotovení medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Lahodné banánové kuličky se však nevyznačují příliš dlouhou dobu trvanlivosti.
Růžičkové brokolicové placičky se sýrem osmažíme dozlatova.
Smažené patizonové placičky podáváme s bramborami.
Vyšlehané ořechové pusinky z bílku spíše jen zvolna sušíme.
Na kokosové kuličky potřebujeme mletý kokos, mandle a kondenzované mléko.
Malé cuketové placičky se sýrem se zahustí stouhankou.
Vločkovo ořechové tyčinky upečené ve vyhřáté troubě.

Pařížské placičky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodovou vánoční atmosféru. Pařížské placičky a sváteční období před koncem roku k sobě patří.

Ořechové kupičky dáme do ledničky ztuhnout.

Vánoční ovesníčky upečeme dorůžova.

Recept na vánoční oválky se hodí jako inspirace před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů