Na přípravu jídla panna cotta budeme potřebovat tyto suroviny:
2 plátky želatiny, 500 ml smetany ke šlehání, 100 ml mléka, 70 g cukru, 2 lžíce Hot Fruits s malinami, máta, 1 vanilkový lusk
formičky nebo formu na srnčí hřbet
Postup přípravy receptu:
Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a rozpustíme ji na mírném ohni (nesmí však vařit).
Do druhého hrnku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu vyškrábeme nožem, smícháme ji s cukrem, přidáme ke smetaně a uvedeme ji za stálého míchání (metličkou) do varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, až začne smetana houstnout. Poté přidáme želatinu, vše prošleháme, ale ve vaření hmoty už nepokračujeme.
Připravenou hmotu nalijeme do formiček nebo do formy na srnčí hřbet a v lednici chladíme alespoň 3 hodiny.
Vychlazený dezert panna cotta vyklopíme z formiček na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty.
Další články
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Špenátová polévka s nokama které v polévce nacháme uvařit.
Recept na tiramisu s mascarpone, které posypeme kakaem.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Rajčatový základ na pizzu vystačí na 3 pizzy.
Domácí medová šunka z masa.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Panna cotta patří mezi recepty italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně. Panna cotta je italský dezert z oblasti Piemontu.