Oko

Cuketové pepřenky

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketové pepřenky budeme potřebovat:
1 kg cukety, 6 cibulí, 1 a 1/2 lžíce cukru, 10 lžiček soli, 2 lžičky mletého pepře, 1 dcl octa, 1/2 dcl oleje, 20 kuliček nového koření, bobkové listy

Postup přípravy: Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostky, cibuli nakrájímena kolečka. Vložíme do mísy a prosypeme mletým pepřem, solí, cukrem, zalijeme octem a olejem, promícháme a necháme 3 dny v chladu proležet. Poté plníme pepřenky do sklenic, do kterých při dáme 2 kuličky nového koření a bobkový list. Sterilujeme při teplotě 80 °C 20 minut.


Další články

Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové zelí ochutíme.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.
Tužka se vyrábí na stejném principu již od sedmnáctého století.
Pyré z pečené dýně propasírujeme přes síto.
Ludolfovo číslo pí bylo vypočteno s přesností 5000 miliard desetinných míst.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Cuketová nádivka s brambory.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Špenátové pyré zahustíme vejci a strouhankou.
Špenátové pesto můžeme jej použít při přípravě dipů.
Špagety s pestem, špenátem a houbami promícháme.

Cuketové pepřenky přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů