Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla bavorský eintopf budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg brambor, 0,5 kg uzeného masa, 2 červené papriky, 2 cibule, 1 kelímek zakysané smetany, mletý pepř, sůl, olej
Postup přípravy:
Na kostičky nakrájené uzené maso vhodíme na trochu oleje do hrnce. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a papriky nakrájíme na kostičky a přidáme k masu do hrnce. Opepříme mletým pepřem, osolíme, přidáme zakysanou smetanu, kterou rozředíme mlékem nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou a dusíme, až jsou brambory měkké.
Bavorský eintopf přeje dobrou chuť.
Další články
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Domácí polévka s játrovými knedlíčky do kterých použijeme také strouhanku.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Bramborový guláš s párkem do kterého přidáme prolisovaný česnek.
Fazolová polévka s uzeným masem je připravena z fazolí uvařených téměř doměkka.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Domácí pařížská šlehačka z mixeru.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné podáváme s pečivem jako přílohou.
Domácí gulášová polévka kterou na závěr dochutíme a dosolíme.
Černé fazole podáváme jako přílohu.
Bavorský eintopf má v misce či na talíři svou typickou chuť. Pozvěte do své kuchyně polévky, které chutnají jako hlavní jídlo i součást několika chodů.