Oko

Tiramisu s mascarpone recept

Italská kuchyně.

Na přípravu jídla tiramisu s mascarpone budeme potřebovat tyto suroviny:
2 lžíce cukru moučka, 3 vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 1 balíček vanilkového cukru, 2 balíčky dlouhých cukrářských piškotů, holandské kakao, silná černá káva

Postup přípravy receptu:
Žloutky a cukr moučku vyšleháme spolu se lžicí horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme do hladkého krému.

Šlehačku s vanilkovým cukrem vyšleháme.

Z vaječných bílků vyšleháme sníh.

Ke žloutkové směsi přidáme bílkový sníh a vyšlehanou šlehačku a zlehka vymícháme krém.

Do formy vyskládáme piškoty, přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s tuzemským a potřeme krémem. Můžeme posypat holandským kakaem a polkademe další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Povrch tiramisu posypeme kakaem.

Hotové tiramisu s mascarpone necháme 12 hodin uležet v lednici.


Další články

Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Cuketový koláč z listového těsta podávejte ozdobený bazalkou.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Domácí medová šunka z masa.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Pizza ze starého chleba s rajčatovým základem.

Tiramisu s mascarpone je recept italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů