Oko

Mátový čaj

Máta.

Na přípravu mátového čaje budeme potřebovat tyto suroviny:
25 g máty peprné, 25 g květu heřmánku, 20 g kořene proskurníku, 20 g kořene lékořice, 20 g fenyklu

Postup přípravy receptu:
Dvě kávové lžičky směsi přelijeme 250 ml vroucí vody a necháme 15 minut pařit. Přecedíme a pijeme vychladlý velkými doušky 2 šálky denně.

Mátový čaj lze ocenit při nadýmání. Bylinkové čaje je vhodné pít po určitou dobu a poté buďto udělat přestávku nebo pít čaj z jiných vhodných bylinek. Není vhodné pít dlouhodobě čaj z jednoho druhu rostliny.


Další články

Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Mátový sirup naplníme do čisté skleničky.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Domácí medová šunka z masa.
Čaj Darjeeling se pěstuje od poloviny 19. století.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Javorový sirup pochází z Kanady.
Cuketový koláč z listového těsta podávejte ozdobený bazalkou.
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Léčivý zelený čaj z východoasijských zemí.
Hroznový sirup se dá připravovat na podzim.
Pěstování čaje v provincii Corrientes v Argentině.

Mátový čaj oceníte při nadýmání. Máta má typickou vůni a chuť.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů