Oko

Hroznový sirup

Když podzim barví listy, vinná réva zraje a vy máte pocit žízně, ale nevíte, co si na jeho uhašení vyrobit? Zkuste hroznový sirup.

Na přípravu hroznového sirupu budeme potřebovat:
2-2,5 kg červených hroznů vinné révy, 1 kg cukru, 1 chemicky neošetřený citron, 2 litry vody

Postup přípravy:
Omyté bobule vinné révy rozmačkáme, zalijeme vodou, přidáme šťávu z chemicky neošetřeného citronu i citronovou kůru a necháme odstát do druhého dne. Druhý den macerát propasírujeme. Do takto získané hroznové šťávy přidáme cukr. V takovém stavu je možné sirup okamžitě konzumovat. Pokud chceme sirup skladovat, přivedeme ho k bodu varu a odstavíme. Lahve plníme, dokud je sirup horký.


Další články

Sůl hrála v historii vždy významnou roli.
Vinná réva je známa již několik tisíciletí.
Katedrála Santiago de Compostela jíž dominují dvě vysoké barokní věže.
Orel křiklavý si staví hnízdo v korunách stromů.
Thrust je vozidlo, které překročilo rychlost zvuku v poušti Black Rock.
Javorový sirup pochází z Kanady.
Šikmá věž v Pise dosahuje výšky 55 metrů.
Amazoňan kubánský žije na Kubě a dalších ostrovech.
Planeta Merkur nemá téměř žádnou atmosfér.
Ozubené převody se používají v technice.
Planeta Venuše představuje třetí nejjasnější objekt pozemské oblohy.
Rychlost je fenomén dneška.
Draví ptáci si zasluhují ochranu.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.

Hroznový sirup umí zahnat žízeň a pomáhá udržovat pitný režim.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů