Na přípravu jídla cuketový koláč z listového těsta budeme potřebovat:
kolo listového těsta (o průměru cca 25 cm), 400 g cukety, 60 g másla nebo olivového oleje, 1/2 hrnku bílého vína, 100 g cukru, bazalka, sůl
Postup přípravy: Cuketu omyjte, osušte a nakrájejte na ne příliš tenké plátky.
Na mírném ohni rozpusťte máslo s cukrem, přidejte plátky cukety, po chvíli přilijte víno a trochu soli a opékejte lehce dohněda, poté nechte lehce vychladnout.
Mezitím si listové těsto připravte do pečícím papírem vyložené formy na koláč o průměru cca 22 cm. Cuketovou směs poklaďte na těsto a dejte na zhruba 25 minut péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečte lehce dozlatova a podávejte ozdobené bazalkou.
Další články
Cuketa plněná sýrem a šunkou nakrájenou na plátky.
Cvičení na ploché nohy, střídejte postavení na špičky a na paty.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketový koláč s tvarohem necháme vychladnout.
Vylisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Buchty s tvarohem pečeme přibližně 25 minut.
Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem.
Slaný cuketový koláč necháme zapéct.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Špagety se špenátem a slaninou na kostičky.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Bílé zelí se jako kulturní rostlina objevilo přibližně před pěti tisíci lety.
Cuketový koláč z listového těsta přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.