Máta.
Na přípravu mátového sirupu budeme potřebovat tyto suroviny:
120 g krystalového cukru, 200 ml vody, 1 lžička vanilkové pasty nebo lusk vanilky, 0,5 svazku máty (nasekáme)
Postup přípravy receptu:
Do hrnku nasypte cukr, přilijte vodu, uveďte do varu a za stálého míchání nechte rozpustit cukr. Když se cukr rozpustí, odstavte z ohně.
Poté přidejte vanilkovou pastu (nebo vanilku), nasekanou mátu a důkladně vymíchejte.
Nechte vychladnout.
Zcela vychladlý sirup naplňte do čisté skleničky a uchovejte v chladu.
Další články
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Domácí medová šunka z masa.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Cuketový koláč z listového těsta podávejte ozdobený bazalkou.
Javorový sirup pochází z Kanady.
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Pizza se šunkou pokladená plátky rajčat.
Hroznový sirup se dá připravovat na podzim.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Mátový sirup ocení žaludek a trávicí ústrojí. V lednici vydrží mátový sirup až tří týdny. Poznejte mátu a její typickou vůni a chuť.