Na přípravu jídla hustá rajčatová polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
1 balíček mozzarelly, 1-2 stroužky česneku, polovinu kostky zeleninového bujonu, cukr, oregano, čerstvou bazalku, 1 konzervu sterilovaných rajčat, 1 konzervu rajčatového protlaku, olivový olej, mletý černý pepř
Postup přípravy receptu:
Stroužky česneku oloupeme, jemně rozdrtíme a krátce (aby nezhořkl) osmahneme na olivovém oleji tak, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme cca 15 minut spolu se svazkem čerstvé bazalky (můžeme použít i sušenou).
Přidáme rajčatový protlak, zeleninový bujon, vodu podle potřeby, podle chuti dochutíme cukrem, pepřem, solí a několika špetkami oregana a necháme chvíli provařit.
Hotovou hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, případně s opečeným toustovým chlebem nebo bagetkou.
Další články
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Recept na tiramisu s mascarpone, které posypeme kakaem.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Domácí medová šunka z masa.
Rajčatový základ na pizzu vystačí na 3 pizzy.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Špenátová polévka s nokama které v polévce nacháme uvařit.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Hustá rajčatová polévka je recept italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně.