Oko

Mrkvová polévka recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla mrkvová polévka budeme potřebovat následující suroviny: 4 větší mrkve, 2 cibule, 2 až 3stroužky česneku, půl kelímku kysané smetany, zeleninový bujon, trošičku mušktového oříšku, sůl, máslo, petrželovou nať, mouku.

Postup přípravy receptu: Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mrkev nakrájenou na kostky, 2 minuty podusíme, aby dříve změkla, zasypeme moukou nebo krupicí a zalijeme se bujónem tak, aby byla celá mrkev ponořená a přidáme bujón, solčanku nebo jen sůl, jak je každý zvyklý. Když je mrkev měkká, polévku rozmixujeme, přidáme špetku muškátového oříšku, 2 prolisované stroužky česneku, chvíli ještě povaříme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu a pokrájenou petrželku. Kdo má rád, tak si při podávání na polévku může dát na másle osmažené kostíčky z rohlíku.


Další recepty

Tradiční boršč s červenou řepou na talíři při podávání téhle pochoutky doplníme nejlépe kopečkem kysané smetany.

Při podávání se hovězí ptáčky s rýží ochutí solí a čerstvě namletým pepřem.

Domácí dětské skupiny byly až dosud nazývané mikrojesle.

Uvařená kulajda se smetanou se dochutí zakysanou smetanu a trochou octa.

Uvařený hovězí vývar z kostí se používá na přípravu nepravých, čirých hovězích polévek.

Lahodně chutnající bílá polévka z hlívy ústřičné se zjemní pomocí smetany.

Vydatná špenátová polévka z listového špenátu se rozmixuje pomocí ponorného mixéru.

Kulajda s houbami a koprem se dochutí octem.

Výborné mrkvové vánoční cukroví obalíme do směsi moučkového a vanilkového cukru.

Na pravý ruský boršč potřebujeme hojnost surovin.

Majoránkou a utřeným česnekem dochucená dršťková polévka z hlívy ústřičné chutná nejlépe s čerstvým pečivem.

Uvařená špenátová polévka s noky, které necháme několik minut povařit.

Při podávání se houbová polévka kulajda nalije do misek nebo hlubokých talířů.

Mrkvová polévka umí pod pokličkou hrnce v rukou dobrého kuchaře vykouzlit na talířích strávníků serenádu lahodných chutí. Podle šikovnosti při vaření mrkvové polévky si lze mnohdy vytvořit také usouzení na úroveň kuchařského umění a s ním spojené šikovnosti.

Recepty:

Jemnou cizrnovou polévku s pórkem doplníme při podávání osmaženou houstičkou.

Lahodná krupicová polévka s vajíčkem.

Při pečení mrkvové rohlíčky nabydou na objemu.

Neznám lepší pocit, než naplnit si vyhládlé břicho voňavou a lahodně chutnající porcí mrkvové polévky.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů