Oko

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla dršťková polévka z hlívy ústřičné budeme potřebovat tyto suroviny:
2 cibule, 1 lžíce sádla, 500 g hlívy ústřičné, sůl, 1 stroužek česneku, masox hovězi, majoránka, mletý pepř, sladká mletá paprika, jíška připravená z hladké mouky

Postup přípravy:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Přidáme mletou sladkou papriku, zalijeme vodou, opepříme mletým pepřem a osolíme. Uvedeme do varu, přidáme kostku masoxu a vaříme 20 minut. Poté do dršťkové polévky přidáme světlou jíšku a nakonec ji dochutíme majoránkou a utřeným česnekem a provaříme.

Dršťkovou polévku z hlívy ústřičné podáváme nejlépe s pečivem jako vhodnou přílohou.


Další články

Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Fazolová polévka s uzeným masem je připravena z fazolí uvařených téměř doměkka.
Domácí pařížská šlehačka z mixeru.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Domácí gulášová polévka kterou na závěr dochutíme a dosolíme.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Černé fazole podáváme jako přílohu.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Bramborový guláš s párkem do kterého přidáme prolisovaný česnek.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné má v misce či na talíři svou typickou vůni a chuť. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i součást několika chodů.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů