Oko

Kuřecí krémová polévka recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla kuřecí krémová polévka budeme potřebovat následující suroviny: 2 kuřecí stehna, máslo, hladkou mouku, sterilovaný hrášek, nové koření, celý pepř, sůl, špetku muškátového oříšku, kořenovou zeleninu (nemusí být), smetanu.

Postup přípravy receptu: Uvaříme si kuřecí vývar s přidáním nového koření, celého pepře, soli, můžeme také přidat vyvařit trochu kořenové zeleniny pro chuť vývaru.

Když je maso ve vývaru měkké a vývar silný, tak si vedle v kastrůlku připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, rozředíme vývarem, důkladně promícháme a necháme vařit. Občas mícháme, aby se nám nevytvořily žmolky.

Provaříme alespoň 20 minut, poté do polévky přidáme obrané a na kousky nakrájené maso, bez kůže. Dochutíme solí, pepřem a přidáme špetičku muškátového oříšku. Kuřecí krémovou polévku zjemníme smetanou a nakonec přidáme plechovku sterilovaného hrášku.


Další recepty

Domácí hovězí vývar z kostí používáme na přípravu nepravých, čirých hovězích polévek.

Vydatná domácí gulášová polévka má charakteristickou vůni a chuť.

Uvařená pórková polévka s bramborem se podává ozdobená nasekanou pažitkou.

Upečený vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.

Gulášovka neboli gulášová polévka z hlívy ústřičné se konzumuje nejlépe s pečivem.

Rychlé hovězí maso po sečuánsku podáváme s rýží jako vhodnou přílohou.

Výborná kuřecí paella se ozdobí citronem a posype nasekanou naťovou cibulkou.

Přecezený kuřecí vývar s nudlemi posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí.

Lahodná pórková polévka s vejcem se nakonec po přidání vejce ještě velmi krátce povaří.

V hluboké pánvi připravíme hovězí Stroganov a podáváme jej nejlépe s těstovinami nebo dušenou rýží.

Petrželovou natí dochucená čočková polévka s párkem se dokyselí octem.

Z v mléce namočené žemle připravené žemlové knedlíčky do polévky použijeme jako vložku do polévky.

Při podávání kuřecí vývar s játrovými knedlíčky dochutíme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

Kuřecí krémová polévka umí pod pokličkou hrnce v rukou dobrého kuchaře vykouzlit na talířích strávníků sonátu lahodných chutí. Podle šikovnosti při vaření kuřecí krémové polévky lze v mnohých případech usoudit také na úroveň kuchařského umění a šikovnosti.

Recepty:

Jemná chřestová polévka z chřestu v konzevě.

Lahodná polévka kejda chutná nejlépe s čerstvým rohlíkem.

Při vaření se gulášová polévka s mletým masem zahustí jíškou připravenou z hladké mouky.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů