Oko

Hovězí maso po sečuánsku

Tajemství chuti.

Na přípravu jídla podle receptu hovězí maso po sečuánsku budeme potřebovat tyto suroviny:
600 g hovězí roštěné, 1 cibule, 2 dl oleje, 1 dl sojové omáčky, 150 g pórku, vejce, 3 stroužky česneku, 200 g žampionů, 1,5 dl vína, 2 lžíce solamylu, 1 červená kapie, může být i chilli

Postup přípravy receptu:
Hovězí roštěnou pokrájíme na nudličky a osolíme. Smícháme žloutek z vejce s trochou solamylu a přidáme k nudličkám hovězí roštěné. Pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet.

Cibuli, pórek, žampiony a červenou kapii nakrájíme na nudličky.

Odležené nudličky hovězího masa osmahneme zprudka na pánvi a přidáme k němu rozetřený česnek.

Když je hovězí maso orestované, přidáme k němu veškerou nakrájenou zeleninu, vše promícháme a podlijeme vínem, přidáme sojovou omáčkou a pokud máme rádi ostrá jídla, můžeme přidat i chilli. Dusíme, až zelenina změkne.

Hovězí maso po sečuánsku podáváme s nudlemi nebo rýží jako přílohou.


Další články

Hovězí směs na špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečený brambor v alobalu s kouskem bylinkového másla.
Domácí pařížská šlehačka z másla a mléka.
Grilované hamburgery potíráme v průběhu grilování olejem.
Mleté řízky se sýrem a cuketou smažíme dozlatova.
Domácí kuřecí hamburgery potřeme nakonec trochou hořčice.
Domácí kečup zavaříme 15 minut stupňů.
Grilovaná hovězí žebra chutnají s pečivem, hořčicí a křenem.
Dynastii Čching v Číně založili Mandžuové, kočovníci ze severu.
Králík na smetaně ke kterému do pekáče přidáme pokrájenou slaninu.
Králičí čína chutná s rýží.
Domácí hovězí burger naplněný v bulce.
Grilované krůtí maso podáváme nejlépe s avokádovým dipem.
Cuketová čína chutná s chlebem.

Hovězí maso po sečuánsku se hodí k nasycení, naplnění prázdného žaludku a umí i pohladit nos i jazyk, odhalujíc při tom tajemství své chuti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů