Oko

Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Na přípravu receptu švestkový koláč s ořechovou drobenkou budeme potřebovat:
Těsto: 150 ml mléka, 300 g mouky, 1 balíček sušeného droždí, 50 g cukru, 1 vejce, 50 g másla ve vločkách
Na pokladení a drobenku: 2 kg švestek, 180 g másla, 100 g mouky, 180 g cukru, 100 g namletých vlašských nebo lískových ořechů, tuk na vymazání plechu na pečení, mouka na podsypání při přípravě

Postup přípravy:
Nejprve si mírně zahřejeme mléko. Mouku smícháme v míse se sušeným droždím a přidáme cukr, vlažné mléko, máslo a vejce a rychle vypracujeme hladké těsto. Přikryté dáme na 30 minut vykynout na teplé místo.

Máslo na drobenku rozpustíme a dáme zchladit. Smícháme mouku, mleté ořechy a cukr, přidáme máslo a hnětačem nebo rukama vypracujeme drobenku.

Vykynuté těsto ještě zlehka prohněteme a rozprostřeme na tukem vymazaný plech. Poklademe omytými, rozpůlenými, vypeckovanými a na špičce rozřízlými švestkami, přikryjeme opět utěrkou a dáme na ještě 10 minut kynout na teplé místo.

Švestky na koláči vydatně posypeme připravenou drobenkou a dáme na 35 minut péct do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C (v horkovzdušné 180 °C).


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Ořechový olej nalézá v kuchyni široké uplatnění.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Mléko člověk využívá již šest až osm tisíc let..
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Medovky

Švestkový koláč s ořechovou drobenkou rozvoní svojí příjemnou vůní pohodové chvíle.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů