Na přípravu receptu ořechové pusinky z bílku budeme potřebovat:
2 bílky ze slepičích vajec, 140 g cukru krupice, 160 g vlašských ořechů
Postup přípravy:
Bílky a cukr vyšleháme do husta a vmícháme ořechy. Vzniklou hmoti naplníme do zdobicího pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pusinky. Pečeme při teplotě 100°C (spíše sušíme).
Další články
Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Sněhové kokosové pusinky sundáme z plechu na připravený talíř.
Sněhové pusinky s kávovým krémem lepíme spodkem k sobě.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Ořechový olej má široké uplatnění.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Pusinky z bílků pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Ořechové pusinky z bílku rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.