Na přípravu receptu pusinky z bílků budeme potřebovat:
5 vaječných bílků, 350 g krupicového cukru, 30 g loupaných mandlí, pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu
Postup přípravy:
Z vaječných bílků (měly by mít pokojovou teplotu) vyšlehejte tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu po lžících zašlehávejte polovinu cukru, poté metlu vyndejte a stěrkou lehce vmíchejte druhou polovinu cukru. Kornout/zdobičku naplňte vyšlehanou hmotou a na plech vyložený pečicím papírem nebo potřený tukem tvořte jednotlivé pusinky a jejich povrch posypte nasekanými mandlemi.
Pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě (spíše jen sušte). Hlídejte, aby při pečení pusinky nezhnědly.
Další články
Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Medové sušenky pečeme až začnou okraje hnědnout.
Prakticky využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Košíčky plněné ořechovou náplní ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Košíčky plněné pudinkovým krémem ozdobíme kousky ovoce.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Cuketový koláč s čokoládou by měl být uvnitř trochu lepivý.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Pusinky z bílků rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.