Oko

Vánoční pečení

Vánoční pečení
Výsledky vánočního pečení cukroví potěší čichové i chuťové buňky.

S blížícími se Vánocemi zavoní české kuchyně vůní ořechů, vanilky, skořice a dalších typických vůní, které již zdálky informují, že vánoční pečení začalo. Pochoutky postupně plní krabice, ve kterých čekají na svoji chvíli, kdy ochutí sváteční okamžiky a doplní třpyt vánočního stromku.

Většina druhů vánočního cukroví se připravuje buďto pečením nebo vytvarováním do kuliček nebo jiných tvarů a obalením ve strouhaném kokosu, ořechy, kakau, čokoládové polevě apod.

A zde je několik inspirací pro vánoční pečení:

Slepovaná linecká kolečka slepujeme marmeládou.
Košíčky plněné ořechovou náplní zdobíme barevnou rýží nebo polovinou vlašského ořechu.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Pracny s ořechy vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a dáme rozležet do temna a chladna.


Další články

Cuketové špízy podáváme s brambory.
Ovocné špízy z podzimního ovoce rozvoní kuchyni podzimem.
Nepečené medovníkové kuličky necháme vychladit v lednici.
Vánoční rostliny

Vánoční pečení patří k předvánočnímu času stejně neodmyslitelně, jako nákup vánočních dárků v přeplněných nákupních centrech.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů