Na přípravu receptu pracny s ořechy budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 kostka másla, 1/2 hrnku najemno nasekaných vlašských ořechů, 1/3 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, 1 špetku prášku do pečiva, 1/4 hrnku ztuženého tuku 10% na vymazání, 2 lžíce moučkového cukru na pocukrování
formičky na pracny
Postup přípravy:
Na vále zpracujeme mouku s máslem, přidáme ostatní smíchané suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut zabalené do fólie odležet v lednici.
Formičky na pracny vymažeme zlehka tukem a naplníme je kousky těsta tak, aby nám zůstal uprostřed důlek (během pečení nám těsto nabude na objemu). Připravené pracny položíme na plech a dáme do trouby vyhřáté na teplotu 170 °C, ve které pracny asi 12 minut pečeme.
Po upečení pracny ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Vychladlé pracny uložíme do temna a chladna, kde je necháme alespoň 4 dny rozležet.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Medovky
Pracny s ořechy rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.