Na přípravu receptu vánoční trubičky s vanilkovým krémem budeme potřebovat:
Těsto: 120 g cukru moučka, 420 g hladké mouky, 200 g hery, 3-4 lžíce kakaa, 3 vejce, čokoládová nebo kakaová poleva
Vanilkový krém: 100 ml smetany, 5 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilka - lusk, 100 g másla, 3 žloutky ze slepičích vajec
Postup přípravy:
Těsto: smícháme suroviny a vypracujeme těsto, které vyválíme, nařežeme na obdélníčky, namotáme na malé trubičky, upečeme a necháme vychladnout.
Krém: vaječné žloutky, smetanu, oba cukry a vanilkový lusk (zrníčka) vložíme do vodní lázně. Šleháme, necháme vychladit, přidáme máslo a vyšleháme do pěny, kterou pak plníme upečené a vychladlé trubičky a polovinu namáčíme v polevě.
Další články
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Medovky
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem příjemně rozvoní dům či byt svojí atmosférou vánočního času.