Oko

Ovocné špízy z podzimního ovoce

Na podzim přichází čas ovocných špízů. Zkuste si někdy připravit podzimní ovoce netradičním způsobem.

Jablka, hrušky a švestky se dají nakrájet na kousky, navléknout na špízovou jehlu a krátce osmažit na másle jako špízy.

Při podávání pak ještě teplé ovocné špízy posypte na talíři vanilkovým cukrem nebo přelijte domácím sirupem a můžete se pustit do neokoukaného rychlého dezertu, který potěší nejen děti.

Pro zpestření se na špízu dají jablka kombinovat také s kousky banánu nebo kompotovaného ovoce.


Další články

Kláštery Meteora v Řecku jsou postaveny na vrcholcích skal.
Parthenon dominoval ve starověku Athénám.
Kamenné kruhy Stonehenge dosud nevydaly všechna svá tajemství.
Strahovský klášter jehož chloubou je proslulá knihovna.
Turecká káva má své i dnes dodržované rituály.
Dinosauří vejce o která minimálně někteří z dinosaurů pečovali.
Rez muškátová se projevuje jako hnědé skvrny.
Cuketové špízy podáváme s brambory.
Jmelí bílé seřezávali keltští druidové zlatými srpy.
Jméno Homo habilis dal tomuto druhu britský archeolog Louis Leakey.
Přírodní javorový sirup je sladká pochoutka.
Křepelčí vejce na tvrdo chutnají s přílohou.

Ovocné špízy z podzimního ovoce zpestří podzimní jídelníček. Pro zpestření se jablka dají kombinovat i s kousky banánu nebo kompotavaného ovoce.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů