Oko

Malinový koláč s drobenkou

Maliny.

Na přípravu jídla malinový koláč s drobenkou budeme potřebovat tyto suroviny:
Těsto: 330 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vaječné žloutky, 500 g malin, špetka soli
Drobenka: 90 g hrubé mouky, 4 lžíce másla, 70 g cukru, 20 g vanilkového cukru

Postup přípravy receptu:
Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a solí.

Žloutky vyšleháme se změklým máslem a oběma cukry. Žloutkovou směs vmícháme do těsta společně s mlékem a vyšleháme hladké těsto.

Na pečícím papírem vyložený plech rovnoměrně nalijeme připravené těsto a na jeho povrch poklademe maliny.

Připravíme si drobenku. Rozpustíme, máslo, smícháme ho s oběma cukry, moukou a vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na maliny.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova (40 minut).

Hotový malinový koláč s drobenkou necháme po upečení vychladnout.


Další články

Kovářské brambory se hodí jako příloha.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Salát z červené řepy necháme při 80 °C 20 minut zavařit.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Malinová bublanina z kulaté formy.
Zbojnické brambory posypeme petrželovou natí.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Malinové pyré přelijeme ještě zahorka do sklenic.
Salát z mrkve, zelí a fenyklu promícháme.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
Hrníčková bublanina s třešněmí se peče dozlatova.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.

Malinový koláč s drobenkou je jídlo, které se hodí ke snídani i jako zákusek pro chvíle pohody.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů