Na přípravu jídla zbojnické brambory budeme potřebovat:
5 větších uvařených brambor nakrájíme na kostky, ječné kroupy malé uvařené, houby uvařené a nadrobno nasekané, 1 nadrobno nakrájená cibule, 2 lžíce nasekané petrželové natě, solčanka na dochucení podle potřeby, 2 lžíce oleje, sůl podle potřeby na uvaření brambor a krup
Postup přípravy:
Uvařené brambory mírně pomačkáme, smícháme s kroupami, houbami, cibulí, polovinou petrželky, dochutíme solčankou a vmícháme olej. Poté vše vložíme na menší plech. Mírně přitlačíme a povrch vyrovnáme. Potřeme rostlinným olejem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.
Při podávání posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Švestky jsou čtvrtým nejčastěji pěstovaným ovocným druhem.
Bramborový salát s houbami se hodí i jako příloha k jídlům.
Bramborová kaše se hodí jako příloha.
Zapečená dýně chutná politá bílým jogurtem.
Paprikové hranolky jemně osolíme.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Broskev má svůj původ v Číně.
Domácí výroba tofu, co je pro ni potřeba?
Anglická královna Alžběta I. přišla na svět 7. září roku 1533.
Polévka minestrone pochází z Itálie.
Paprikáš
Zbojnické brambory jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.