Oko

Rychlokvašky

K čemu se hodí ocet.

Na přípravu jídla rychlokvašky budeme potřebovat tyto suroviny:
větší okurky, kopr, listí z višně a hroznového vína, 1 litr octa, 20 dkg soli, cukr, několi kuliček nového koření, pepře a hřebíčku

Postup přípravy receptu:
Dáme vařit lák: ocet, vodu, sůl, koření a cukr.

Do kbelíku dáme na dno listí a pak skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je koprem. Přelijeme ještě horkým lákem, přiklopíme a necháme 24 hodin odležet. Pak můžeme rychlokvašky konzumovat.


Další články

Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Paprikový salát nemusíme solit.
Medová cibule v balíčcích.
Vídeňský bramborový salát necháme odležet na chladném místě.
Bramborový salát s červenou řepou a vařenými vejci.
Hříbky v octě se hodí jako příloha.
Vařené kyselé zelí vložíme i s nálevem do hrnce...
Boršč s červenou řepou ozdobíme kopečkem kysané smetany.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Zelná polévka ze sladkého zelí dochutíme majoránkou.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Červená řepa s kysaným zelím a nastrouhaným křenem.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.

Rychlokvašky patří mezi recepty, na jejichž přípravu se využije ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů