Oko

Salát z mrkve, zelí a fenyklu

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla salát z mrkve, zelí a fenyklu budeme potřebovat:
polovina menšího pekingského zelí, 1 menší fenykl, 4 mrkve
Zálivka: 3 lžíce oleje, 1 lžíce medu, šťávu z jednoho citronu, sůl, mletý pepř, semínka sezamu

Postup přípravy:
Fenykl očistíme, nakrájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme a zelí nakrájíme.

Suroviny na zálivka smícháme, promícháme se salátem, přidáme semínka sezamu (případně jiná libovolná semínka - slunečnice, dýně apod.).


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Moravské dušené zelí získá dušením kašovitou konzistenci.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme pod pokličkou.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Salát z červené řepy sterilujeme ve sklenicích.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Červená řepa pečená v alobalu je opepřená mletým pepřem.

Salát z mrkve, zelí a fenyklu rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů