Na přípravu jídla malinová bublanina budeme potřebovat tyto suroviny:
2 vejce, 200 ml kefíru (nebo podmáslí), 150 g cukru, 100 ml oleje, 300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 g malin
Na vysypání formy: 2 lžíce hrubé mouky
Na vymazání: 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu:
V míse vyšleháme vajíčka, kefír, cukr a olej.
Přidáme prosetou mouku se solí a práškem do pečiva a vymícháme do hladkého těsta.
Do těsta opatrně vmícháme přibližně 2/3 malin a těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy.
Vršek posypeme zbylými malinami.
Bublaninu pečeme přibližně 40 minut v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Další články
Kovářské brambory se hodí jako příloha.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Salát z červené řepy necháme při 80 °C 20 minut zavařit.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Rostlinná majonéza je mixovaná do zhoustnutí metličkou.
Zbojnické brambory posypeme petrželovou natí.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Malinové pyré přelijeme ještě zahorka do sklenic.
Salát z mrkve, zelí a fenyklu promícháme.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
Hrníčková bublanina s třešněmí se peče dozlatova.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.
Malinová bublanina jsou jídlo, které se hodí ke snídani i jako zákusek pro chvíle pohody.