Na přípravu jídla malinový džem budeme potřebovat tyto suroviny:
2 kg malin, voda, 1,6 kg cukru krystal, sterilizované zavařovací sklenice
Postup přípravy:
Cukr krystal si svaříme s menším množstvím vody na hustý sirup. Přidáme maliny a za stálého míchání pokračujeme dalších asi 20 minut ve vaření.
Poté připravený malinový džem nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Další články
Recept na domácí medovník který necháme při pokojové teplotě odstát.
Francouzský hruškový koláč patří do francouzské kuchyně.
Rybíz černý roste roztroušeně.
Třešňová marmeláda se skladuje naplněná do sklenic.
Melounový džem je připravený z melounu po odstranění peciček.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Domácí meruňkový džem zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Domácí pařížská šlehačka se připravuje z mléka, másla a kakaa.
Marmeláda z cukety a ostatních surovin.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Rybízový džem nalijeme do sklenic.
Kynuté buchty se švestkami pocukrujeme.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Pyré z pečené dýně nakonec rozmixujeme.
Malinový džem zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.