Oko

Zuccotto

Italská kuchyně.

Na přípravu jídla zuccotto budeme potřebovat tyto suroviny:
Náplň: 200 g čerstvé smetany, 150 g sýru riccotta, 70 g hořké čokolády, 6 g želatiny, 50 g cukru moučky
Těsto: 100 g žloutku ze slepičích vajec, 1 špetka soli, 140 g cukru moučka, 2 lžičky vanilky, 20 g holandského kakaa, 140 g bílku ze slepičích vajec, 80 g hladké mouky
Na zvlhčení korpusového disku: pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu:
Vaječné žloutky vyšleháme společně s cukrem do jemné pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme do hustého sněhu. Mouku s kakaem prosejeme a pomalu přidáváme do našlehaných žloutků a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Takto připravené těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme 16 až 18 minut v troubě předem vyhřáté na teplotu 180 °C. Hotový korpus přendáme na utěrku či plátno a vykrojíme z něj kulatý disk o průměru 25 až 26 cm a vložíme do transparentní fólií vyložené kulaté formy. Korpusový disk navlhčíme pomerančovou šťávou.

Připravíme si náplň: riccottu důkladně promícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, dobře vyždímáme, přidáme do riccotty a promícháme. Smetanu našleháme, pomalu přidáváme do riccottové směsi a ještě jednou promícháme. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu.

Smetanovou náplň naneseme na korpusový disk. Zbytek upečeného korpusu nakrájíme a korpusovými kousky přikryjeme celou riccottovou směs. Korpus opět navlhčíme pomerančovou šťávou a dáme na 5 až 6 hodin zatuhnout do ledničky.

Po vychlazení vyjmeme zuccotto z formy a ozdobíme.


Další články

Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Špenátová polévka s nokama které v polévce nacháme uvařit.
Recept na tiramisu s mascarpone, které posypeme kakaem.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Rajčatový základ na pizzu vystačí na 3 pizzy.
Panna cotta je připravený ve formičkách nebo formě na srnčí hřbet.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.

Zuccotto patří mezi recepty italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů