Oko

Zázvorky z čerstvého zázvoru

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu zázvorky z čerstvého zázvoru budeme potřebovat:
150 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 větší vejce, polovina lžičky prášku do pečiva, kůra z poloviny citronu, 1 lžička strouhaného zázvoru

Postup přípravy:
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, vklepneme vajíčko, přidáme strouhanou citronovou kůru a strouhaný čerstvý zázvor. Vše vypracujeme do konzistentního těsta.

Poté vypracované těsto zabalíme do folie na potraviny a necháme alespoň hodinu odpočinout v chladu v lednici. Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát o síle 2 až 4 mm.

Vykrajovátky vytváříme zázvorky, které opatrně přeneseme na pečicím papírem vyložený na plech a pečeme v na 160 °C vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova.

Zázvorky podáváme samotné, můžeme je také ozdobit oblíbenou polevou.


Další články

Slepované zázvorky připravujeme 60 minut.
Pták chůvička je výsledek křížení několika asijských astrildů.
Ořechové pusinky z bílku spíše jen sušíme.
Pařížská šlehačka domácí je doma připravená.
Medové koláčky zvolna upečeme.
Ořechové košíčky s čokoládou ozdobíme nakonec polovinou ořechu.
Sněhové sirky namočíme na hlavičky a necháme zaschnout.
Nakládaný zázvor v medu recept na nakládání.
Medovníkové kuličky skladujeme v chládku.
Medové pracny pečeme na 180 °C.
Vanilkové rohlíčky jsou po upečení křehké.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Vánoční tatrankové kuličky necháme v ledničce ztuhnout.
Dortoletky ozdobíme lískovým oříškem.

Zázvorky z čerstvého zázvoru provoní svojí příjemnou sladkou vůní byt či dům prosincovou atmosférou vánočního času.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů