Na přípravu receptu myslivecké knoflíky budeme potřebovat:
Linecké těsto: 250 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 125 g másla (hery), 3 lžíce mléka, 2 žloutky, na špičku nože prášku do pečiva
Náplň: 4 bílky, 200 g prosátých umletých vlašských ořechů, 200 g moučkového cukru, vlašské ořechy na ozdobení
Postup přípravy:
Smícháme suroviny na těsto a vypracujeme klasické linecké těsto, které necháme v lednici odpočinout.
Mezitím si ze 4 bílků ušleháme sníh a poté postupně vmícháváme mleté ořechy smíchané s moučkovým cukrem.
Z lineckého těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka, na která zdobicím pytlíkem nastříkáme bílkovou hmotu a ozdobíme 1/4 vlašského ořechu.
Vložíme do trouby předem vyhřáté na 170°C a pečeme 10 až 15 minut podle velikosti knoflíků.
Další články
Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Barevné pusinky zůstávají uvnitř měkké.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Ořechový olej má široké uplatnění.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Pusinky z bílků pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Medvědí tlapky necháme odstát.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Ořechové pusinky z bílku pečeme při teplotě.
Myslivecké knoflíky rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.