Oko

Medvědí tlapky

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu medvědí tlapky budeme potřebovat:
240 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 190 g másla, trochu skořice, citronová kůra z poloviny citronu, amonium (salajka, jelení sůl), 90 g ořechů, 10 g kakaa

Postup přípravy:
Všecny suroviny vypracujeme na těsto, které necháme chladničce půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, které obalujeme v mouce a vtláčujeme do suchých formiček.

Upečeme, ještě teplé vyklopíme z formiček a hned zatepla obalíme ve směsi smíchaného práškového a vanilkového cukru.

Necháme odstát. V paneláku, kde je sušší vzduch, tři týdny, v rodinném domě stačí cca týden.


Další články

Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Ořechový olej má široké uplatnění.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Pusinky z bílků pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Barevné pusinky zůstávají uvnitř měkké.
Sněhové pusinky s kávovým krémem lepíme spodkem k sobě.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Ořechové pusinky z bílku pečeme při teplotě.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.

Medvědí tlapky rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů