Na přípravu receptu medvědí tlapky budeme potřebovat:
240 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 190 g másla, trochu skořice, citronová kůra z poloviny citronu, amonium (salajka, jelení sůl), 90 g ořechů, 10 g kakaa
Postup přípravy:
Všecny suroviny vypracujeme na těsto, které necháme chladničce půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, které obalujeme v mouce a vtláčujeme do suchých formiček.
Upečeme, ještě teplé vyklopíme z formiček a hned zatepla obalíme ve směsi smíchaného práškového a vanilkového cukru.
Necháme odstát. V paneláku, kde je sušší vzduch, tři týdny, v rodinném domě stačí cca týden.
Další články
Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Ořechový olej má široké uplatnění.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Kokosový krém s ovocem dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
Pusinky z bílků pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Barevné pusinky zůstávají uvnitř měkké.
Sněhové pusinky s kávovým krémem lepíme spodkem k sobě.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Ořechové pusinky z bílku pečeme při teplotě.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Medvědí tlapky rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.