Na přípravu jídla kuřecí guláš budeme potřebovat:
500 g kuřecího masa, 3 cibule, 3-4 lžičky gulášového koření, 1 lžičku ďábelského koření, 1 stroužek česneku, sůl, majoránku, máslo, vodu nebo vývar na podlití.
Postup přípravy: Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, které také osmahneme. Přidáme gulášové a ďábelské koření, promícháme a hned podlijeme teplou vodou. Osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, podle potřeby zahustíme moukou smíchanou s vodou. Nakonec přidáme utřený česnek a majoránku.
Kuřecí guláš podáváme s brambory.
Další články
Andělské kuřecí plátky doplní nejlépe rýže.
Krystaly tvořená sůl kamenná je snadno rozpustná ve vodě.
Hustá a vonící fazolová polévka s uzeným masem doplní pro lepší říz nadrobno nakrájená feferonka.
Docela obyčejná sůl byla známa již pravěkým zemědělcům.
Proslulá šikmá věž v Pise je zvonice chrámu v Pise. Stavba šikmé věže v Pise započala roku 1173, avšak vzhledem k naklonění zaviněnému měkkým podložím nebyla dokončena podle původních plánů.
Z ocele postavená Eiffelova věž v Paříži vytváří nepřehlédnutelnou dominantu města na Seině.
Podušený špenát s kuřecím masem ze špenátového protlaku zapečeme v horké troubě.
Polévka kuřecí kaldoun s játrovými knedlíčky má ambice stát se jedním z chodů oběda.
Hotové grilované krůtí maso podáváme s avokádovým dipem.
Kuřecí guláš se při posezení u jídelního stolu může stát chloubou jídelní tabule.
Z poloviny hlávky čerstvého bílého zelí, ředkviček, mrkve, jablek, majolky, zakysané smetany, soli a mletého pepře připravený salát ze zelí, smetany a ředkviček na talíři doplní pečivo. Z talířů se šíří jeho vůně.
Restovaná kuřecí paella se ozdobí pro lepší pohled i chuť citronem a posypanou naťovou cibulkou.
Kuřecí maso patří v kuchyni po celém světě k nejhojněji využívaným druhům masa.
Při přípravě kuřecí řízečky v bulce doplní kousek čínského zelí.
Kuřecí guláš je zde.