Jemná a chutná jídla ze zelí plní talíře.
Na přípravu jídla salát ze zelí, smetany a ředkviček budeme potřebovat:
1/2 hlavičky hlávkového zelí, 2 mrkve, 10 ředkviček, 2 jablka, zakysanou smetanu, majolku, mletý pepř, sůl.
Postup přípravy: Zelí, ředkvičky a mrkev nastrouháme na nudličky. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu a majolku podle chuti.
Pokud je máme rádi, můžeme do salátu přidat ještě nasekané vlašské ořechy.
Další články
Uvařené špagety carbonara se smetanou se nechají trochu vychladnout a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem a bazalkou.
Náležitým způsobem připravená zelňačka s klobásou se vaří do změknutí brambor a můžeme ji poté zjemnit přidáním zakysané smetany. Při podávání ji doplní chléb.
Ze zelí, cibule, vývaru, brambor, másla, smetany, mouky a špetky soli připravená bílá zelňačka v sobě spojuje souhrn chutí použitých ingrediencí.
Nakonec se kysané zelí do sklenic pevně uzavře pmocí víček a sklenice umístíme do chladu, kde je skladujeme.
Na talíře naservírované dušené kysané zelí osolíme pomocí soli, dochutíme cukrem, octem a doplníme například kynutým knedlíkem.
Octem zlehka pro zlepšení kyselosti zakapané červené zelí ke kachně zaprášíme zlehka moukou, podlijeme vínem a podusíme do měkké konzistence.
Osmažené cuketové řízky se vizuálně přitažlivým způsobem naaranžují na talířích a doplní nejlépe rozmixovanou bramborovou kaší nebo do měkka uvařeným bramborem.
Na salát z pekingského zelí se sliny po jeho dohotovení jen sbíhají. Nejlépe chutná, když ji podáváme s krajíci čerstvého chleba nebo jako přílohu například k masu.
Výtečné chutnající zelňačka s uzeným masem se připravuje z uzeného masa, kysaného zelí, brambor, cibule a koření.
Hotové uvařené těstoviny se špenátem přelijeme zvlášť ve druhém hrnci uvařenou omáčkou a dušeným masem.
Na hrudce předem v hrnci rozehřátého másla vyrobeného z kravského mléka dušené červené zelí dochutíme sladkou chuť mu dodávajícím cukrem krupice a kyselou chuť mu dodávajícím vymačkaným citronem. Dušené červené zelí se hodí k pečené kachně a v páře vařeným knedlíkům.
Jehlice jedle vznešené se vyznačují krátkým tuhým tvarem a nápadným vybarvením do stříbrně-modrozelené barvy.
Použití padáku umožňuje plachtit vzduchem. Nejčastěji se padák používá ke zpomalení pádu či zkrácení brzdné dráhy v letectví, kosmonautice či automobilismu.
Salát ze zelí, smetany a ředkviček může doplnit lehký letní zeleninový jídelníček.
Připravená jednoduchá zelňačka se doplní rozkvedlaným vejcem.
Salát ze zelí, smetany a ředkviček přijde vhod.
Jemný salát z červeného zelí doplní při podávání čerstvé pečivo.
Přeji vám dobrou chuť, nám také chutná.
Zelí červené i bílé do kuchyni vnáší zeleninovou náladu.
Zelenina u nás na talířích frčí.