Na přípravu jídla gnocchi budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 40 g másla, 70 g strouhaného sýru, 600 g brambor, 2 žloutky ze slepičích vajec, 100 g polohrubé mouky, mletý černý pepř, muškátový oříšek, sůl
Postup přípravy receptu:
Ve slupce uvaření brambory oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme vaječné žloutky, strouhaný sýr a prohněteme, až se hmota dobře spojí. Směs opepříme, osolíme a ochutíme trochou muškátového oříšku.
Dvěma lžičkami tvarujeme ze směsi malé nočky a vkládáme je do vroucí osolené vody (lžičky také průběžně namáčíme, aby se na ně směs nelepila), ve které gnocchi vaříme cca 5 minut (hotové vyplavou na povrch).
Uvařené gnocchi vyjmeme děrovanou naběračkou a vkládáme je do nahřáté mísy. Polijeme je troškou rozpuštěného másla.
Další články
Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Panna cotta je připravený ve formičkách nebo formě na srnčí hřbet.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Špenátová polévka s nokama které v polévce nacháme uvařit.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Recept na tiramisu s mascarpone, které posypeme kakaem.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Zuccotto dáme zatuhnout do ledničky.
Rajčatový základ na pizzu vystačí na 3 pizzy.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Gnocchi patří mezi recepty italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně.