Oko

Chléb focaccia recept na domácí přípravu

Italská kuchyně.

Na přípravu jídla domácí chléb focaccia budeme potřebovat tyto suroviny:
Olivový olej
Na ozdobu: 1 sklenice černých oliv bez pecek, 1 svazek čerstvého rozmarýnu, hrubá sůl
Těsto: 50 g kvasnic, špetka soli, 0,5 litru plnotučného mléka, 1 kg hladké mouky, 6 lžic olivového oleje, špetka cukru

Postup přípravy receptu:
Vypracujeme kvásek a společně s ostatními ingrediencemi zaděláme těsto, které dáme vykynout.

Z vykynutého těsta vytvarujeme placky o průměru 15 centimerů, které klademe na pečícím papírem vyložený plech. Ozdobíme napůl překrojenými černými olivami, posypeme hrubou solí a snítkami rozmarýnu (můžeme použít i sušený). Olivy, sůl a rozmarýn zatlačíme do těsta a placky zalijeme trochou olivového oleje.

Placky chleba focaccia vložíme do rozpálené trouby, ve které je dozlatova upečeme, cca 30 minut, okraje by neměly být příliš hnědé.


Další články

Cuketové pepřenky sterilujeme 20 minut.
Rajčatový základ na pizzu vystačí na 3 pizzy.
Gnocchi polijeme troškou rozpuštěného másla.
Recept na tiramisu s mascarpone, které posypeme kakaem.
Italská cuketová polévka se podává na vyhřátých talířích.
Pizza se smetanou kterou posypeme kořením.
Zuccotto dáme zatuhnout do ledničky.
Zabaione je konzistencí podobné pudinku.
Těsto na pizzu poklademe ingrediencemi.
Panna cotta je připravený ve formičkách nebo formě na srnčí hřbet.
Jak se dříve pekl chleba, bylo to skutečné umění.
Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.

Chléb focaccia patří mezi recepty italské kuchyně. Pozvěte Itálii do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů