Polévka je báječné jídlo. Dodá tělu tekutiny, zasytí, a když se správně uvaří, může být dokonce posilující vzpruhou.
Parádně uvařený polévka se hodí jako hlavní jídlo i jako první chod, který uvede těstoviny, omáčku, gulášek nebo třeba pečené kuře s brambory.
Základ polévky tvoří obvykle vývar, který může být připravený pomalým vařením zeleniny, masa či kostí tak, aby předali svoji chuť, barvu i vůni.
Polévka může být připravena i vařením rozmanitých přísad, kterými může být například čočka, hrách, brambory, zelí, fazole, kořenová zelenina a mnoho dalších.
Recepty na polévky:
dršťková polévka z hlívy ústřičné
Další články
Přírodní magnet magnetit znali již starověcí Řekové.
Sopky a zemětřesení spolu navzájem souvisí.
Přírodní vlivy a délka života stromů která je variabilní.
Klášter Rosa coeli Dolní Kounice byl založen roku 1181.
Sopka Tambora vybuchla roku 1815.
Letohrádek královny Anny v Praze stojí v sousedství Pražského hradu.
Jaguár americký žije skrytým způsobem.
Kláštery Meteora jsou vystavěny na skalních vrcholcích.
Národní přírodní rezervace Soos je bezbariérově přístupná.
Dopplerův jev působí na výšku tónu.
Sopka Pinatubo ohrožuje Filipíny, vybuchla v roce 1991.
Fénické písmo stojí u zrodu mnoha dnes používaných písem.
Rozhledna na Strážné byla postavena roku 2013.
Rolls-Royce je i dnes symbolem přepychu.
Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod uvádějící hlavní chod oběda.