Oko

Polévka eintopf recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla polévka eintopf budeme potřebovat následující suroviny:
500 gramů hovězího předního masa, 500 gramů uzeného masa, 1 menší slepici, klobásu, 2 petržele, 2 mrkve, cibuli, polovinu paličky česneku, rajčatový protlak, fazole (namočenou hrst), hrst krup, polovinu hlávky zelí, polovinu hlávky kapusty, sůl, celý kuličkový pepř, kuličky nového koření

Postup přípravy receptu:
Z hovězího a slepičího masa si uvaříme vývar (na začátku vaření přidáme k masu sůl, celé kuličky pepře nového koření).

V druhém hrnci si orestujeme nakrájenou cibuli, zeleninu a nadrobno pokrájený česnek. Zalijeme vývarem, přidáme fazole, rajčatový protlak a kroupy a vaříme téměř do měkka.

Poté přidáme nakrájené zelí, kapustu a uzené maso, povaříme a přidáme nakrájené hovězí a slepičí maso a klobásu.

Nakonec hotový eintopf podle chuti přisolíme a podáváme.


Další recepty

Kulajda s houbami a koprem pokrájeným nadrobno.
Bílé kameny Sloní skály stojí v lese u obce Jítrava.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Bílá polévka z hlívy ústřičné se zavařeným vajíčkem.
Z Bavorska pochází bavorský eintopf připravený z uzeného masa.
Cuketový nákyp s mrkví podáváme s oblohou.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.
Brambory s koprem s plátky másla.
Gulášová polévka z mletého masa se hodí i jako samostatné jídlo.
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaší.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Bílá polévka z králíka s rozkvedlaným vaječným žloutkem.

Polévka eintopf má již v českých kuchyních své místo a oživuje obsah polévkových talířů i jídelních misek. Nechte recepty na polévky ukázat, co umí na stole vykouzlit.

Recepty:

Cuketa s koprem chutná s pečivem.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné chutná s pečivem.

Bílá polévka s koprem nadrobno nakrájeným.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů